Opcje wydruku:

Ciasto czekoladowe

Liczba porcji1 PorcjaCzas przygotowania20 min.

 30 g Czekolady Wawel 90%
 21 g Oleju rzepakowy Kujawski
 30 g Masła extra 82%
 50 g Jaj
 5 g Kakao naturalne Wawel
 25 g Erytrytolu ze stewią
 25 ml Kawy bezkofeinowej/herbaty
1

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotować kąpiel wodną. Do rondelka wlać niewielką ilość wody. Po zagotowaniu, nad parą wodną umieścić miskę. Miska nie powinna dotykać gotującej się wody.

2

Do miski wyłożyć pokruszoną czekoladę, olej, masło, kakao, słodzik oraz kawę, mieszać do rozpuszczenia i połączenia składników.

3

Do lekko wychłodzonej masy, dodać jaja i dobrze wymieszać. Masę przelać do foremek, najlepiej silikonowych lub do kokilki o średnicy 10 cm.

4

Piekarnik nastawić na 160 stopni z termoobiegiem. Na spód piekarnika wstawić naczynie z wodą, aby możliwe było pieczenie w parze wodnej. W zależności od wielkości zastosowanych foremek, ciasto piec ok. 20 min. Po upieczeniu ciasto wychłodzić i przechowywać w lodówce.

Wartość odżywcza

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 651.6
Tłuszcz całkowity 64.2g99%
Węglowodany netto 6.4g3%
Białko 12.2g25%

*