[cooked-sharing]
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotować kąpiel wodną. Do rondelka wlać niewielką ilość wody. Po zagotowaniu, nad parą wodną umieścić miskę. Miska nie powinna dotykać gotującej się wody.
Do miski wyłożyć pokruszoną czekoladę, olej, masło, kakao, słodzik oraz kawę, mieszać do rozpuszczenia i połączenia składników.
Do lekko wychłodzonej masy, dodać jaja i dobrze wymieszać. Masę przelać do foremek, najlepiej silikonowych lub do kokilki o średnicy 10 cm.
Piekarnik nastawić na 160 stopni z termoobiegiem. Na spód piekarnika wstawić naczynie z wodą, aby możliwe było pieczenie w parze wodnej. W zależności od wielkości zastosowanych foremek, ciasto piec ok. 20 min. Po upieczeniu ciasto wychłodzić i przechowywać w lodówce.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotować kąpiel wodną. Do rondelka wlać niewielką ilość wody. Po zagotowaniu, nad parą wodną umieścić miskę. Miska nie powinna dotykać gotującej się wody.
Do miski wyłożyć pokruszoną czekoladę, olej, masło, kakao, słodzik oraz kawę, mieszać do rozpuszczenia i połączenia składników.
Do lekko wychłodzonej masy, dodać jaja i dobrze wymieszać. Masę przelać do foremek, najlepiej silikonowych lub do kokilki o średnicy 10 cm.
Piekarnik nastawić na 160 stopni z termoobiegiem. Na spód piekarnika wstawić naczynie z wodą, aby możliwe było pieczenie w parze wodnej. W zależności od wielkości zastosowanych foremek, ciasto piec ok. 20 min. Po upieczeniu ciasto wychłodzić i przechowywać w lodówce.